Ges Nedir? Ges (Güneş enerjisi santrali), güneş ışınlarının fotonlarını kullanarak elektrik enerjisi üretmek için tasarlanmış bir sistemdir. Ges (Güneş enerjisi santrali), güneş panelleri adı verilen fotovoltaik (PV) hücreler kullanır. Bu hücreler, güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren bir teknolojidir. Fotovoltaik paneller, güneş ışınına maruz kaldığında içerisinde bulunan hücreler yardımıyla güneş ışınlarındaki fotonlarından kopardıkları elektronların hareket etmesi sonucunda güneş ışınlarından enerji(DC) üretirler. Ges (Güneş enerjisi santralleri), temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak kabul edilirler ve dünya genelinde birçok ülkede kullanılmaktadırlar. Ges sistemleri fosil yakıtlı sistemlere göre daha fazla çevre dostudur.
Ges nedir? sorusuna kısaca değinecek olursak, Güneş enerjisi santralleri, genellikle endüstriyel çatı ges veya büyük arazi tipi ges olarak kullanılır. Ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda güneşin olduğu her yerde ve her sektörde de kullanılabilen önemli bir teknolojidir. Tarımsal sulamada, evlerin iç ihtiyacını karşılaması için çatılarında, elektrik şebeke bağlantısı olmayan bağ evlerinde gibi ihtiyaca göre çeşitli yerlerde kullanılabilir. Ges sistemlerini oluşturan bileşenler vardır. Bunlar ise; fotovoltaik (PV) paneller, invertörler(eviriciler), panelleri sabitlemek için kullanılan alüminyum ya da çelik konstrüksiyon, DC ve AC kablolar, panolar, topraklama sistemleri, yıldırımdan korunma sistemleri, trafo merkezleri ve dağıtım merkezleri, çevre aydınlatma, kamera güvenlik sistemleri gibi arazi tipi ges ve çatı ges için kullanılan ayrı ayrı bileşenlerin birleşmesi sonucunda ges sistemi meydana gelmektedir. Ges güneş ışınlarından üretilen dc elektriği DC kablolar yardımıyla invertörlere(eviriciler) gönderir. Eviricilerden AC evrilen enerji AC kablolar yardımıyla şebekeye iletilir. Çatı geslerden üretilen enerji hem işletmenin ihtiyacı olduğu enerjiyi karşılarken, ihtiyaç fazlasını ise satarak kazanç sağlar. Bu kazanç ise sistemin kendisini amorti etme süresini belirler. Günümüzde bu süre 3-4 yıllara düşmüş bulunmakta olup ges kurulan bölgedeki ışınım şiddeti ve güneşlenme süresi bu geri dönüşü etkileyebilir. En sağlıklı bilgiyi Eprom Enerji Elektrik Mühendislik firmamızı arayarak uzman mühendislerimizden alabilirsiniz.
Ges projesi nedir? Ges Projesi, güneş enerjisinden elektrik üretmek için kullanılan bir tesisin inşa edilmesini veya geliştirilmesini içeren bir projedir. Bu projeler genellikle büyük ölçekli ve uzun vadeli yatırımlardır ve genellikle bir bölgedeki enerji ihtiyacını karşılamak için tasarlanırlar. GES projeleri, sürdürülebilir enerji ve çevre dostu bir enerji kaynağı olarak kabul edilirler ve geleneksel fosil yakıt kaynaklarına kıyasla daha düşük işletme maliyetleri, çevre dostu ve daha uzun ömürleri vardır. Bu nedenle, birçok ülke ve şirket, güneş enerjisi santrallerinin kurulması ve geliştirilmesi için projeler yürütmektedir. GES projeleri, birçok ülkede enerji üretiminde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır ve özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik artan talep nedeniyle bu trendin devam etmesi beklenmektedir. Güneş enerjisi santrali projesi yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1 MW Ges Maliyeti Nasıl Hesaplanır? 1 MW'lık bir güneş enerjisi sisteminin maliyeti, birçok faktöre bağlıdır, örneğin;
Bu nedenle, 1 MW'lık bir güneş enerjisi sisteminin maliyeti ülkeden ülkeye ve hatta aynı ülkede bölgeden bölgeye değişebilir. Ayrıca, teknoloji ve tedarik zinciri geliştikçe, maliyetler de değişebilir. Çatı ges sistemlerinde 1 MWp değeri farklı çıkarken arazi tipi ges sistemlerinde 1 MWp fiyatı farklılık gösterebilir. Kesin bir fiyat öğrenmek istiyorsanız elektrik taahhüt firması olan Eprom Enerji Elektrik Mühendislik iletişim numaralarını arayarak ihtiyacınızı iletebilirsiniz. Teknik ofisimiz sizlerin ihtiyacınızı dinledikten sonra maliyetleri kesin olarak çıkartacaktır.